lauantai 3. maaliskuuta 2012

#20 hupsista....

Todellaki hupsista ! :D viime kirjotuksesta onkin taas toooosi pitkä aika... :D suuret pahoittelumme.

Hevostalli.netissä pyysimme kysymyksiä hevosopistosta... tässä siis lupaamamme 15 ensimmäistä kysymystä vastauksineen.

1. Vieläkö se höpö setä opettaa sitä raivaussahan käyttöö?
- Jos oikein arvailen mitä setää tarkoitat, niin kyllä hän meille ainakin syksyllä yhdellä tunnilla sanoi että hän opettaa kaikille oppilaille jossain vaiheessa metsänhoitoa... Eli vastaus on ilmeisemmin kyllä.

2. Pääseekö kouluun 7,8 keskiarvolla?
- Kyllä meidän luokallammekin on niitä joilla oli alle 7,8 keskiarvo ja ovat päässeet tänne (:
Tietenkin tänne pääsy riippuu myös siitä kuinka soveltuvuuskokeissa on mennyt.

3. Mitä selaisia aineita opistolla opiskellaan joita on myös peruskoulussa?
- Meillä on tähän mennessä ollut äidinkieltä, matikkaa, ruotsia, englantia ja kemiaa. Muita perustylsiä aineita ovat mm. fysiikka, terveystieto ja yrityslaskenta.

4. Kuinka rankkaa opiskelu on?
- Niin rankkaa kuin se itsellesi haluat tehdä. Motivaatio ja oma oppimishalu on tärkeitä asioita. Opiskelu sinäänsä ei ole rankkaa, mutta siitä saa tehtyä sitä helposti mm. hankkimalla paljon poissaoloja, jolloin opiskelu ja rästitehtävät alkavat kasaantua.. silloin se voi tietysti olla vähän rankkaa. Mutta onneksi me kaikki olemme niin fiksuja että kukaan ei näin tekisi, eikö niin? (:

5. Paljonko siellä ratsastetaan jos tulee opiskelemaan hevosenhoitajaksi?
- Ratsastustunteja pyritään pitämään niin usein kun mahdollista. Meillä on ollut teoriaviikoilla kerran viikossa ratsastusta, mutta sen lisäksi saa 3-käytävän heppoja varata viikonloppuisin jos haluaa mennä maastoon kävelemään. Joskus voi sattua hyvä tuuri ja päästä liikuttamaan vapaasti ihan kunnolla jotain heppaa.

6. Onko se niin rankkaa kuin väitetään?
- Palaten kysymykseen neljä... Se riippuu paljon ihmisestä, mutta oma mielipiteemme on se että opiskelu ei ole rankkaa. Tokihan siitä sitäkin saa. (:

7. Mitä kaikkea asuntoloissa on? Onko nettiä, telkkaria, mikroa yms?  Millaisia huoneet ovat, millaiset suihkut?
- Asuntolassa on tietysti perus tarpeet elintarvikkeiden säilytykseen ja valmistukseen... Meillä on 6 jääkaappia ja pakastin. Lisäksi on myös hyllyjä joissa voi säilyttää esim. kuiva-aineita jne. Mikro ja hella tietenkin löytyvät, mutta esim. kahvinkeitintä tai vedenkeitintä ei ole.
Nettiä ei ole, joten jos sellaisen haluaa, on oltava oma nettitikku. Telkkari kyllä löytyy.
Huoneet ovat 2- hegen huoneita, joissa tietysti kaksi sänkyä, kaksi pöytää, kaksi hyllyä ja vaatekaappeja. kaapeista kaksi on lukollista niin että molemmilla huoneen asukkailla on yksi lukollinen kaappi käytössään.
Huoneen saa toki sisustaa miten haluaa, mutta seiniä ei saa ruveta maalailemaan :D Huoneista puheenollen, taitaa täältä meidän blogista löytyä joistain huoneista kuvia. :)
Meillä lumpeessa on yksi iso suihkutila, jossa on 3 suihkua...

8. Mitä on ollut soveltuvuuskokeissa?
- Meillä ainakin viime keväänä oli laskutehtävä, tallitehtävä, haastattelu, kuntotesti, ryhmätehtävä sekä ns. muu tehtävä.

9. Monelta koulupäivät alkaa, loppuu? Onko välitunteja? Miten maanantaina alkaa ja perjantaina loppuu koulu?
- Teoriaviikoilla maanantaina alkaa 10 ja viimeinen tunti  ma-to loppuu viim.16.30  Joskus päästään kyllä jo aiemmin. Tiistaista perjantaihin koulu alkaa 8 ja perjantaina koulu loppuu viimeistään 14.00
Taukoja on 2 puolen tunnin taukoa ja yksi 1,5h tauko jossa on ruokailu.

10. Millaisissa ryhmissä ratsastatte? Montako tunneilla on? Hypätäänkö paljon?
- Luokkamme on jaettu kolmeen ryhmään tason mukaan. Meitä on 3 ryhmää jossa taitaa tällä hetkellä olla kahdessa 7 ja yhdessä 6 ratsastajaa. On koulu-, este- ja puomitunteja. Jokainen ryhmä menee järjestyksessä kaikkia kolmea vuorotellen... Joskus saattaa tulla pikku muutoksia mutta pääasiassa vuorotellen koulu, este ja puomitunnit.

11. Jos ottaa oman ponin mukaan niin ehtiikö sitä ratsastaa/hoitaa jne?
- Ehtii jos niin tosiaan haluaa, eikä mieluummin vaikka katso telkkaria tai istu koneella. Toki varmasti löytyy liikutus/hoitoapua jos sitä tarvitsee.

12. Onko Niilo-setä kaikkien mieles iltasin? ;-)
- Kyllähän se ehkä joidenkin mielessä on, mutta tuskin kaikkien.. :D

13. Minkänlaista on asua asuntolassa? Parasta/pahinta?
- Asuntolassa on ainakin osan mielestä ihan kiva asua, osan mielestä taas ei. Parasta on ehkä se että tutustuu uusiin ihmisiin ja heistä tulee yllättävän tärkeitä lyhyessäkin ajassa. Pahinta on ehkä se, että olemme tottuneet eri tapoihin. Esimerkiksi toiset ovat tottuneet siisteyteen ja haluavat pitää elinympäristönsä siistinä ja toiset taas ovat tottuneet vähemmän siistiin...jolloin siivoamisesta saattaa joskus tulla riitaa. Samoin nukkumaan meno, toiset menevät aikaisemmin ja toiset tietysti myöhemmin, ja vaikka hiljaisuus alkaa 22.00 niin aina sitä ei noudateta 100 prosenttisesti. :D

14. Mitä teet koulun jälkeen?
- Koulun jälkeen hoidamme nimikkomme, ja tallissa menee tietysti aikaa. Toisilla enemmän toisilla vähemmän. Jotkut on koneella, toiset katsovat telkkaria, osa tekee ruokaa (joka on meillä yleistä)... Jotkut hilluvat talleilla tai ratsastamassa, osa lenkkeilee, ja osa keksii jotain muuta... Ja osa tietysti vain lagaa tuijottaen nurkkaan... :D

15. Mitä tapahtuu viikonloppuisin?
- Osa lähtee kotiin, osa jää koululle... Jos haluaa jäädä viikonlopuksi koululle on anottava erikseen lupa siihen.


Kiitos kaikille jotka vaivautuivat kyselemään!

<3llä: HHpk11B



8 kommenttia:

  1. plaa... lisäkysymys:D
    Olen hakemassa kolmoistutkintoon nyt tänä vuonna ja pääseminen on tositosi epävarmaa kun kattelee toisten keskiarvoja, mutta enpä tässä hakiessa mitään häviäkkään.

    Tiiättekös minkä verran kolmoistutkintolaisista, esim. onko jollain oma hevonen mukana ja miten sen kerkeää hoitamaan? Minun olisi aivan pakko ottaa hevoseni mukaan ja vähän huolettaa miten kaiken kerkeän ja miten tarvittaessa saisin liikutusapua?

    Kiitos nyt jos jaksatte/kerkiätte vastaamaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika harvalla on oma mukana, mutta kyllä sen ehtii hoitamaan ja ratsastamaan... Ja varmasti löytyy liikutusapua jos sitä tarvitsee! Ja jos on epävarmaa pääseminen niin kannattaa vaikka laittaa ykköstoiveeksi tuo kolmoistutkinto ja toiseksi vaikka perus hevosenhoitaja-linja. :)

      Poista
    2. kiitti kun jaksoit(te) vastata. Kolmoistutkinto on toki ekana ja tota normi hevosenhoitajalinjaakin oon harkinnu, mutta mieli tekisi käydä lukio, enpä sitten vielä tiedä:D

      Poista
  2. Mitä ne sovelluskokee osat tarkemmi oli? esim se kuntotesti, oliks siin joku radan juoksu vai jotai vatsalihaksii ym...?
    Ja se ryhmätyö,mitä siihen kuulu?
    Ja mikä se "muu tehtävä" o?
    Oliks se tallitehtävä sellane et katotaa miten sä hoidat hepan ja laitat sil ne varusteet?
    JAAAA viel yks kysymys...:)
    Mitä siellä haastattelus kysyttii?
    THE END :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuntotestissä oli ainakin vatsalihaksia ja punnerruksia,
      ryhmätyönä oli suunnitella avoimet ovet...
      Muuna tehtävänä oli meillä ainakin kirjoittaa omasta heosharrastuksesta. Tallissa piti harjata hevonen ja taluttaa edestakaisin käytävällä. Haastattelussa kysyttii kaikilta vissiin vähän eri juttuja, sellasta löpinää vaan parin ihmisen kanssa, mm. kuka oot, mistä, mitä harrastat,keitä perheesees kuuluu miten pärjäisit asuntolaelämässä, juotko/poltatko jne (:
      MUTTA MUISTA REETTA, nuo soveltuvuuskokeet muuttuu joka vuosi (:

      Poista
    2. Ok, kiitti vastauksest, mä rupeenki kuntoilee oli siel testis sit kuntöpyöräilyy, juoksuu tai vatsoi...:D

      Poista
  3. Täytyykö nimikkohevonenkin silti ottaa vaikka olisi oma hevonen mukana ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täytyy jos haet perus pk-pohjaiselle hh-linajlle. Kaksarit on ainoat joiden ei ole pakko ottaa nimikkoa...

      Poista